2 Ocak 2008 Çarşamba

Patlıcan Kebabı

Bayram geçti, yılbaşı da geçti, artık bekleyecek hareketli bir gün ve tatil yok önümüzde.. O yüzden başımızı önümüze eğip çalışalım arkadaşlar (çalışanlar için:) .. Evde olanlar da benim için kahvaltı sonrası kahve keyfi yapıp çizgi film izlesinler, çarşı pazar gezsinler, gündüz mutfağın tadını çıkarıp çeşit çeşit tarifler denesinler tabi ev işlerinden fırsat bulabilirlerse :) :) Çünkü evde olmak bazen daha yorucu olabiliyor!

Bu güzel kebaba gelelim şimdi... Canım ablam tekrar işe başlamadan önce yapmıştı yaz sonu.. Ancak bugün yayınlama fırsatı oldu.

Unutmadan :Patlıcanlar hormonlu değildir :)



Malzemeler:
  • Yarım kilo dana eti (kuşbaşı)
  • 5 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 6 diş sarımsak
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağ ya da margarin (sos için)
Yapılışı:
  1. Etleri ve 2 bardak sıcak suyu bir tencereye alın ve köpüğü çıkana kadar kaynamaya bırakın. Köpüğünü tamamen bıraktıktan sonra süzgeçten geçirerek soğuk suyla eti yıkayın ve süzün.
  2. Margarini tencereye alın, soğan ve sarımsakları küp küp doğrayıp pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyip biraz daha kavurun ve etleri de ilave edin . 1 dakika daha kavurup 2 bardak sıcak suyu da ekleyip tencerenin ağzını kapatın ve yarım saat kaynamaya bırakın.
  3. Patlıcanları alacalı soyup, parmak şeklinde doğrayarak 6-8 parçaya bölün. Altın sarısı olana kadar kızartın. Peçete üzerine alarak yağını çekmesini sağlayın.
  4. Kaynamakta olan etlere tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip 1 dk daha kaynatın.
  5. Etlerin suyunu süzerek fırın tepsisine alın ve üzerine kızarmı patlıcanları dizin. Onların da üzerine dilinlenmiş biber ve domatesleri düzgünce dizin ve tencerede kalan sosu da üzerine döküp ısınmış fırına verin.
Afiyet olsuunn!!

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Canımmmm Börülcem, nefis olmuş patlıcanlı kebap. Yazdım İstanbulda kebap yenecek :)))

sizlere afiyet olsun bitanem.

öpüyorum
sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

ne kadar lezzetli görünüyor sabah sabah canım çekti valla :)

KadıncaBlog

Adsız dedi ki...

mmmm çok güzell görünüyor ellernie sağlıkkk

Feyza Fidan dedi ki...

Sevgili Börülce,
Patlıcan kebabının hem pişmemiş haline hem pişmiş haline vuruldum..Patlıcan zaten süper bir sebze naçizane..
Elleriniz dert görmesin...

NiNo dedi ki...

canim ellerine saglik cok severim bende nefis olmus

NiNo dedi ki...

super olmus canim deminde bir yorum yazdim kayboldu noldu anlamadim cok severim bende elelrine saglik canimcim

Mutfak Havlusu dedi ki...

patlıcan bu dünyaya gelmiş en leziz sebzelerden ben her halini seviyorum abartılır bizim evde bazen haftada birkaç kilo gider yazın:)

ellerine sağlık çok güzel görünüyor yanına birde pilav oh çok güzel:)

Disalce dedi ki...

canım valla ben biraz hantalım...beni bıraktığın yere bir yıl sonra uğra ben yine orda olurum....

hiç sevmem gezmeyi....evde otursam hiç çıkmasam.....
pazar gezmeyi severim..ama keşke pazar bana gelse......

onun için çalışam bana göre daha iyi...dışarı çıkma mecburiyeti var nasılsa....mecbur kalsamda bende çıksam...

Delfina ; dedi ki...

ayşegülcüm,mail adresin nedir? teknik birşey soracağım da..

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok guzel olmus goruntusu harika tadida oyledir eminim ellerine saglik sevgiler

sadiye dedi ki...

ne güzel kızarmış öyle kıpkırmızı. Eminim herkesin farklı farklı yaptığı bir patlıcan kebabı vardır. SEninkinin tadını bilemiyorum ama inan bana görünüş itibariyle süper olmuş. Ellerine sağlık.
Hoş tadıda lezizdir ya neyse :)

Related Posts with Thumbnails