Malzemeler:
- 1 kilo ıspanak
- 6 adet yufka
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz, kırmızı pul biber, karabiber
Yapılışı:
- Ispanakları bolca suyla yıkayıp, doğrayın. Bir tencerede sıvıyağla birlikte soğanları kavurun. (isterseniz çok az salça ekleyebilirsiniz)
- Üzerine ıspanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun ve baharatları ekleyin.
- Yumurta, sıvı yağ ve sütü ekleyerek böreğin iç harcını hazırlayın.
- Her bir yufkayı yayın ve üzerine harcın bir kısmını yayın ve 4 üçgen olacak şekilde kesin.
- geniş taraflarına harçtan koyun ve gevşek rulo yapıp kıvırın.
- Yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpip,200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
Hamiş: Böreklerin daha iyi kızarmasını istiyorsanız üzerine şeker serpin, parlak olmasını istiyorsanız yumrta sarısına bir kaç damla su ekleyin, çıtır olmasını istiyorsanız da sıvı yağ ekleyin.
1 yorum:
Sen de benim gibi uzunca bir ara vermişsin,ben de 8 ay sonra döndüm siteme.Neyse gelelim gül böreğine,çok lezetli ve çıtır bir görüntüsü var,ellerine sağlık..
ben de beklerim,sevgiler..
Yorum Gönder