Son yazımın tarihine baktım da gözlerime inanamadım! Ben bu kadar mı ihmal ettim blogumu diye kendime çok kızdım. Ama bu sıralar günlerim yoğun ve mutlu geçiyor :) Böyle zamanlarda biraz uçarı olup bazı sorumluklarımı arka plana atıyorum malesef :)) Beni anlarsınız diye umuyorum arkadaşlar. Beni ziyarete gelmeye ve yorum bırakmaya devam edin lütfen..
Uzun zamandır çok severek yaptığım, hem lezzeti hem de pratikliğiyle beğenimizi kazanan, iş yerinden bir arkadaşımın eşinin tarifi olan elmalı keki beğeninize sunuyorum... Henüz tanışamadık ama, Emine eline sağlık:) Mutlaka deneyin derim...
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı sıvıyağ
- 3-4 elma
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı dolusu tarçın
- 2 su bardağı un
- Ceviz
- Elmaları küçük küçük doğrayın ya da aceleniz varsa rendenin iri tarafıyla rendeleyin. (Ben rendelemeyi tercih ediyorum)
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvı yağ ve elmaları ilave din karıştırın.
- Kabartma tozuve vanilya ilave edilmiş unu karışıma katıp, tarçın ve ceviz de ekleyip tekrar karıştırın.
- Yağlanmış kare borcama döküp fırına verin. Kürdanı batırıp kontrol edin kürdan temiz çıkınca fırından çıkarın. Soğuyunca pudra şekeri serperek servis yapın.
16 yorum:
Mutlaka deneyeceğim canım börülcem, gerçekten hem pratik, hemde enfes bir kek..ellerine sağlık..
Çok merak ettim mutlaka deneyeceğim ve gerçekten de oldukça pratikmiş. Ellerine sağlık.
Sevgiler,
Evren
tarif ve görüntü çok güzel :)
ayrıca sayfanın altlarındaki ilk şeker hamurlu pasta gelecek vaat ediyor...
hayırlı kandiller..(regaib)
bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)
Canim,hem bizi hem de blogunu ihmal ediyorsun....Ama bu harika kabarmis kek seni affettiriyor.
Ellerine saglik,sevgiyle kal...
ohhh yumuşacık misler gibi görünüyor elciklerine sağlık...yearvımmm birdahaki sefer senide bekleriz buluşmaya....öpüyorum sevgilerimle
off saat bu kadar geç olmasa kalkıp denerdim bu keki..çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.slmlar.
Aysegülüm mazeretin var senin..:)
Hayirli olsuna geldim. Gelişleri, haberleri herbişeyi sabırsızlıkla bekliyorum..
En içten sevgilerimle...
Ellerine sağlık kek nefis gözüküyor...
Sevgiler..
Mrb arkadaşım çok güzel bir blog olmuş başarılarının devamını dilerim..
Benim siteme de beklerim www.anindayorum.com
Hoşçakal...
Canımın içi,
böyle beklemeye can kurban. Sen uçarılıklara devam et :)))
Öperim yanaklarından.
güzel bir tarif ellerine sağlık cnm
sevgilerimle
ceviz tam olarak ne kadar denemeyi düşünüyorum eliinize saglık
Yaa ben de demin bu keki yaptım ama kekimin içi pişmedi. Annem elması çok olmuş, 3 elma katılmaz dedi. Siz de 3-4 elma kattğınıza emin misiniz? Çünkü benim kekim bu fotoğraftaki gibi pişmedi. Ama tadı mükemmel.:))
Ben 3-4 elma kattım hep bi sorun yaşamadım. Belki elmalarınız çok büyüktü ya da fırının ısısı yüksekti. 170-180 derecede yavaş yavaş pişmesi gerekiyor.Umarım bir daha ki sefere memnun kalırsınız :)
hmmm nefis görünüyor. Ellerinize sağlık (:
Yorum Gönder