10 Ocak 2010 Pazar

Metabolizma Hızlandırıcı Çay

Yaklaşık on dakikadır yazmaya başlıyorum ama televizyondan gözümü alamadım bir türlü. Sanmayın ki bir program açık, tam tersi reklamlar oynuyor. Önce dans ederek uçan ineklere takıldı gözüm, sonra sakız reklamındaki falını okuyan köylü güzeline "bırak maçı kim kazanırsa kazansın sen hayatının golünü atmışsın" vayyy! Oh bee , eşim kanal değiştirdi neyseki de ben de kendime geldim :)) Bu arada ekrana o kadar boş bakmışım ki, parmaklarım havada ne yazacağımı düşünürken yandan bir ses duyuldu "yarına biter mi yazın?" diye :))

Bu günlerde bir siteye takıldım. Mevsimlerden Roma adlı sitenin yazarı Mehtap Hanım 4 ihtisaslı bir doktor. Sitesinde sağlıklı yaşam ve zayıflama ile ilgili bilgiler veriyor. Sadece bilgi vermekle kalmıyor sizi zayıflamak için inanılmaz derecede motive ediyor.Hatta geçtiğimiz yaz bir zayıflama sınıfı oluşturmuş arkadaşlar, Mehtap hanımın bilgileri ışığında.Çok güzel başarı öyküleri var . Bunlar dışındaki yazıları da çok akıcı ve keyifli.

Siteyi bir haftadır takip etmeme rağmen bir çok not aldım. Bunlardan biri de metabolizma hızlandırıcı çay. Bu çayı daha önceden de duymuştum ama yapmamıştım. Mehtap hanımdan da okuyunca bugün yaptım ve çok beğendim. Çay metabolizmayı hızlandırıyor ve kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Sadece kilo için düşünmeyin bu kış günlerinde çok faydalı ve öksürüğe de iyi geliyormuş. Ben de hemen içtim ve fotoğrafını da çektim sizin için. Buyrun yapılışı:
  • 1 büyük elma ve 1 limonu dörde bölün (ezerseniz daha iyi olur)
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 çubuk tarçın
  • 4-5 adet karanfil
Malzemelerin hepsini 3 litre suyun içinde su 1,5 litre kalana kadar kaynatın.
Öğünler sonrasında birer fincan için.
Ben yarın termos bardağa koyup işyerine götürücem ve içicem.

Herkese mutlu sağlıklı günler....



4 yorum:

Esra dedi ki...

Afiyet olsun şimdiden,gerçekten zayıflamanıza yardımcı oluyor denyin derim,ellerinize sağlık.

rabia dedi ki...

MERHABA.BEN RABİA.. ELLERİNİZE SAĞLIK .BLOĞUNUZ TARİFLERİNİZ ÇOK GÜZEL.BEN DE DAHA ÖNCELERİ FİNDUKSEPETİ.BLOGCU ADRESİNDE YEMEKLERİMLE BLOG ALEMİNDE BULUNMAKTAYDIM. DAHA SONRALARI RAHATSIZLIĞIMDAN DOLAYI İNTERNETE ARA VERDİM. ŞİMDİ YEMEKİSTANBUL.COM ADLI SİTEYİ AÇTIM. SİTEMDE İSMEK YEMEK KURSLARINDA ÖĞRENDİĞİM VE DENEDİĞİM YEMEKLERİ,TARİFLERİ BULABİLİRSİNİZ. BENİ ARKADAŞ EKLEMENİZİ, BAĞLANTI VERMENİZİ UMUYORUM. GÖRÜŞMEK ÜZERE…

Bir Dilim Düş dedi ki...

Gerçekten çok keyifli birçay mutlaka dene canım :))

Sevgiler,
Evren

seyabb dedi ki...

Limonun kabuğunu soyuyormuyuz.

Related Posts with Thumbnails