- 100 gr margarin
- 1 bardak un
- 2 adet kesme şeker
- 4 yumurta
- 1 bardak su
- 1 paket vanilya
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Bir tutam tuz
İç kreması için:
- 1 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 10 çorba kaşığı şeker
- ½ litre süt
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı margarin
Çikolata sosu için:
- 13 çorba kaşığı şeker
- 50 gr kakao (büyük paket)
- 2 yumurta sarısı
- ½ litre süt
- 1 çorba kaşığı un
Yapılışı:
Hamuru için ;
- Margarin, şeker, tuz ve suyu teflon tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca yavaş yavaş unu ilave edip kısık ateşte 10 dk karıştırın.
- Ocaktan alıp, hamur ılıyınca limon kabuğu rendesi ve vanilya ilave edip, yumurtaları tek tek ekleyin. Her yumurta sonrası hamuru karıştırın. Cıvık bir hamurumuz olacak.
- Fındıktan biraz büyük toplar yaparak yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. (Hamuru kolay tutmak için elimizi yağlayabiliriz.) 220 derecede 40 dk pişirin. İçi boş olacak şekilde kabarması gerek. Üzeri kızarınca fırından çıkarın. Fırından çıkarınca sönmemesi için fırın sönükken içeride bekletebilirsiniz.
İç kreması için; yumurta, un ve şekeri tencereye alıp, azar azar sütü ilave ederek karıştırın ve ocağa alın. Un çorbası kıvamına gelene kadar pişirin. 2-3 dk kaynatıp ocaktan alın ve yağ, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Çikolata sosu için; şeker, yumurta sarısı, un ve sütü bir tencereye alıp karıştırın.Kakaoyu da ilave edip ocağa alın. Yaklaşık 5 dk kaynayınca ocaktan alın.
Soğuyan toplarımızın arasını bıçakla açıp çay kaşığıyla iç kremasını koyalım. İstersek topları üstten delerek krema torbasıyla da içlerini doldurabiliriz. Kremayla doldurduğumuz topları servis tabağına alıp çikolata sosunu üzerine gezdirelim. Buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle yiyelim…
Mutlu hafta sonları....
14 yorum:
açıkçası profitrolu hep hazır olarak yemeği tercih etmişizdir el yapımı nasıl olur ki denemek lazım :)
aay ben o tabagın hepsini yerim:))canım ellerine sağlık.iyi haftasonlarııı.sevgiler.naside
Ayşegülcüm, ne güzel olmuş profiteroller ( ay bi bakiyim doğru mu yazmışım :)))Çok severim bu tatlıyı( yazmaya üşendim datlunun ismini hahahahah) Hiç kendim yapmadım ama..Hep hazırını yedim..Senin tarif belliki muhteşem..Yapayım valla hafta sonuna..
Demek Ankara güneşli hııııı..Burası çok sovuuk valla..Dondum kızımı yuvadan almaya gittiğimde..İnşallah hafta sonuda güneşli olurda oraları, bir güzel gezersin :)))
Çok öptüm seni..
ellerine saglik nefis gorunuyor
ayşegül çok güzel iştahım kabardı
ellerine sağlık
sevgiler
Merhaba Aysegül
hmmm.. nefis görünoyarlar ellerine saglik canim.
Görüsmek umuduyla...
Emine
canım arkadaşım eline sağlık profiterole bayılırım çok iştah açıcı görünüyor sevgiyle kal
elinize sağlık çok güzel görünüyor... Sevgilerimle...
Profiterolü cok severim,sen de sahane yapmissin,ellerine saglik canim.
Canim,
harika profiteroller hazirlamissin ellerine saglik diyorum.
Gecenlerde bende ekler pasta yapmaya kalkistim ama yapmaz olaydim, hazirladigim choux hamuru firinda piserken gayet güzel sisti ve kizardi, firindan tepsiyi ben alir almaz birden sönmezler mi? O kadar ümitle oysa ben onu hazirlamistim, dur belki birde senin tarifinle deneyeyim ama cok korkuyorum yine aynisi basima gelir diye, bu bende bayagi bir travma yaratti.
Neyse fazla uzattim, sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum..
Harika görünüyor ,cok sevdigim bir lezzet.Buda da aliyoruz ama türkiyedeki lezzete uymuyor tabiki.Ellerine saglik.Ayrica Ankarali olmaniza sevindim:))Acaba Ankaradan az blogcumu var diye bazen düsünüyorum,ama görüncede cok seviniyorum;)Iyi bir hafta sonu diliyorum.
Bayılırım profiterole ama hiç yapma fırsatım olmadı tarifini deneyeceğim ellerine sağlık...
ayşegülcüm demek sende ankaradaydın....çok sevindim.....benim bütün ailem (eşiminkilerde dahil)ankaradalar....
canım benim profiterolün harika görünüyor....
bende bazen yazıma bi türlü başlayamam..başında beklerim beklerim sonunda kalkarım...sonra yazarım....seni anlıyorum.....
bu yazında güzel olmuş...
çok öpüyorum seni....
yaa canım çektii :))
Yorum Gönder