9 Aralık 2009 Çarşamba

Bir Çay Daveti ve Milföylü Paket Pizza



Geçen yazımda bahsettiğim gibi son 1 senede bol bol misafir ağırladım. Hayırlı olsuna gelenler ne kadar yakınlarım da olsa, ilk defa kendi evimde ağırladığım için her seferinde büyük bir telaş ve heyecan yaşıyordum. Bu yüzden çoğu zaman yeni tarif denemek yerine bildiğim ve her zaman memnun kaldığım tarifleri yaptım. Bir çok sofra kurdum , akşam yemeği ya da çay davetleri için. Ama dediğim gibi koşturmacadan sadece iki tanesinin fotoğrafını çekebildim. Onlardan biri de bu. (sanırım diğerini hiç kullanamıycam çünkü çok kötü bir çekim yapmışım)


Bu sofrada en yakın arkadaşlarımı ve iyi kötü her günümde yanımda olan arkadaşımın annesi Safiye teyzemi ağırladım. Ve Serpil abla tabi ki, eminim bu yazıyı okuduğuna çok şaşıracak çünkü artık blog hayatımı bitirdiğimi düşünüyor ve çok kızıyordu bana. :)


Menüde yer alanlar;
Ispanaklı gül böreği,
Milföylü paket pizza,
Mercimek köftesi,
Tarçınlı kurabiye,
Ağlayan pasta,
Kıymalı börek (Filizin getirdiği hazır börek)

Diğer tarifleri ilerleyen günlerde yayınlayacağım. Önce pizzayı yazmak istiyorum. Tarif Acemi Şef'ten. Çok güzel ve kolay bir lezzet. İç malzemesini zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

MİLFÖYLÜ PAKET PİZZA

Malzemeler:
  • 10-12 adet milföy hamuru
  • 10 adet uzun sosis
  • 2-3 adet çarliston biber
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 diş sarımsak (ben koymadım)
  • Kekik,karabiber,tuz
  • Üzeri için, 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Sıvıyağı kızdırıp (isterseniz bu esnada sarımsakları pembeleştirip yağdan alın) salçayı ekleyelim ve yarım çay bardağı su ekleyip salçayı biraz pişirelim ve ocaktan alalım. İçine ufak ufak doğradığımız tüm malzemeleri ilave edelim. Baharatlarını da ekleyelim.
Oda sıcaklığına gelmiş milföylerimizin ortasına birer kaşık malzemeden koyup iki yanını üstü üste getirip uçlarını birleştirelim ve paketlerimizi ters çevirip ortasına bıçakla bir çizik atalım. Yumurta sarısı sürüp renklendirerek 200 derece ısınmış fırına gönderelim.
*İsterseniz o çizik attığımız bölüme kaşar peynir rendesi koyabiliriz.
*Malzemeleri sucuk, salam, mantar, mısır ... gibi çeşitlendirebiliriz.

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

tebrik ederim canım çooook mutlu olursun inşallah
masan ve menün harika
ellerine sağlık
sevgiler

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık. masada gözüme ilk çarpan şey salatalık turşusu oldu, bayılırım da:)

Related Posts with Thumbnails