Malzemeler:
*3 kilo reçellik dağ çileği
*3 kilo toz şeker
*3 kilo reçellik dağ çileği
*3 kilo toz şeker
*Limon
Yapılışı: Reçelleri ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün. Akşamdan, geniş bir kaba çilek-şeker-çilek-şeker olacak şekilde çileği şekere basın,ağzını kapatın. Sabah olduğunda çilek suyunu bırakmış ve şekerler erimiş olacak. Büyük bir tencereye boşaltın ve altı kısık şekilde kaynatın. Kaynayınca üstüne çıkan köpüğü alın. Ara ara cam çay tabaklarına suyundan alarak buzdolabına koyarak kıvamına bakın. Eğer koyulaşmaya başladıysa 1'e yakın limon suyunu ekleyin. Yine cam tabağa alarak kıvamına bakın koyulaştığında ve rengi kırmızılığını yitirmeden altını söndürün. Sıcak sıcak kavanozlara koyun ve ağzını kapatın. Oda sıcaklığında saklayın , bütün bir sene bozulmadan duracaktır.
Unutmadan: Köpüklenmesini engellemek istiyorsanız 1 çay kaşığına yakın tereyağını kaynarken ilave edin.. Köpüklerin kaybolduğunu göreceksiniz..
1 yorum:
teşekkürler yayınladıınız için çok güzel oldu hazırladık inşallah çalışmalarınız devam eder tekkürler ii çalışmalar
Yorum Gönder