17 Haziran 2007 Pazar

Çilek Reçeli

Sonunda açtım reçel sezonunu..Kaç zamandır bloglarda görüyordum çilek reçellerini ..Ama hala bekliyordum, reçellik çilek çıkmadı sanıyordum:)) Ta ki ablamalar pazarda çilekler bitiyordu diyene kadar... Hemen dün pazardan aldık ve bu sabah yaptım.. En çok sevdiğim reçeldir ve pişerken eve yayılan kokusuna bayılıyorum..İlk reçellerimi geçen sene yaptım.. Ablamların eve gelip yapma yardımlarını redderek, telefon yardımlarıyla, dört çeşit reçel yapmayı başardım.. Ama hayatımda ilk defa yapmama rağmen geçen sene daha rahattım... Bu sefer reçeli ama çok tedirgindim kıvamını tuturamıycam diye ..Çünkü bi anı kaçırdınız mı çilek reçeli de vişne reçeli gibi güzel rengini kaybedip koyulaşıyor.. Her neyse yine de başardım heyecanıma rağmen.. Kıvamı da, rengi de, tadı da çok güzel oldu...



Malzemeler:
*3 kilo reçellik dağ çileği
*3 kilo toz şeker
*Limon

Yapılışı: Reçelleri ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün. Akşamdan, geniş bir kaba çilek-şeker-çilek-şeker olacak şekilde çileği şekere basın,ağzını kapatın. Sabah olduğunda çilek suyunu bırakmış ve şekerler erimiş olacak. Büyük bir tencereye boşaltın ve altı kısık şekilde kaynatın. Kaynayınca üstüne çıkan köpüğü alın. Ara ara cam çay tabaklarına suyundan alarak buzdolabına koyarak kıvamına bakın. Eğer koyulaşmaya başladıysa 1'e yakın limon suyunu ekleyin. Yine cam tabağa alarak kıvamına bakın koyulaştığında ve rengi kırmızılığını yitirmeden altını söndürün. Sıcak sıcak kavanozlara koyun ve ağzını kapatın. Oda sıcaklığında saklayın , bütün bir sene bozulmadan duracaktır.


Unutmadan: Köpüklenmesini engellemek istiyorsanız 1 çay kaşığına yakın tereyağını kaynarken ilave edin.. Köpüklerin kaybolduğunu göreceksiniz..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

teşekkürler yayınladıınız için çok güzel oldu hazırladık inşallah çalışmalarınız devam eder tekkürler ii çalışmalar

Related Posts with Thumbnails