27 Eylül 2007 Perşembe

Şeftali Reçeli


Çilek reçelinden sonra en çok sevdiğim reçeldir şeftali reçeli. Tadından önce rengi cezbediyor zaten beni. Evde çilek ve kayısı reçellerini depoladıktan sonra dayanamayıp şeftaliyi de reçele dönüştürdüm. Zaten reçel yapmayı çok seviyorum. Güzelce pişirip renk renk kavanozlara doldurup , sonra dizdiğim kavanozlara bakıp bakıp mutlu olmayı seviyorum :)
Aslında bi kaç hafta oldu bu reçeli yapalı ama eklemekte geç kaldım.. Pazarda , marketlerde hala şeftaliler kendini gösteriyor. Yapmak isteyen olursa (bu görüntüden sonra aklınıza düşürmüşümdür belki :) ) hala şansınız var arkadaşlar. Bu tadı kesinlikle kaçırmayın derim.

Şeftaliler pişerken:)
Çekirdek kısmındaki yoğun pembelik harika bir renk verdi reçele...

Malzemeler:
  • 2 kilo şeftali (sert olacak)
  • 2 kiloya yakın toz şeker (1750 gr yaklaşık)
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı ucuyla tereyağ (köpüklenmesini önlemek için)

Yapılışı: Şeftalileri yıkayıp soyduktan sonra elma dilimi şeklinde parmak kalınlığında doğrayın. Benim şeftalilerim çok büyük olduğu için ikiye de böldüm. Bir gece önceden şekere basıyoruz. Ertesi gün şekerler eriyip iyice sulandıktan sonra ocağa alıp kaynatıyoruz. Kaynarken tereyağını ekliyoruz ki köpüklenmesin. Kıvam kontolü yaptıktan sonra ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ekliyorz. Ocaktan alıp sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını kapatıyoruz.

Unutmadan: Şeftalinin çekirdeklerinin büyüklüğünden dolayı şekeri bir miktar az koyduk.

Afiyet olsun..

8 yorum:

yaban mersini dedi ki...

eylül ayı reçel ayı tabii ki..harik bir reçel olmuş ellerine sağlık.slmlar

Adsız dedi ki...

Ayşegül'cğm bende çok seviyorum şeftali reçelini ama bu sene yapmadım. Bitmeden yapsam aslında fena olmaz. Ellerine sağlık. Çok güzel olmuş.Kahvaltı için şahane. Sevgiler, kolaylıklar..

Unknown dedi ki...

oyyyy ne güzel duruyor reçelin...yapsammı acaba...ellerine sağlık...

Ayşegül dedi ki...

Süheyla, gerçekten öle eylül ayı hem nreçel hem de kiler ayı:) kıa hazırlık devam ediyor:))

Ebrucum teşekkürler bence de yap, şeftaliler hala var .kışın kahvaltıda ne güzel olur..sevgiler canımm

yeşilcim ne güzel sölemişsin öle:) benim de canım istedi:)) hemen yap hemeenn..

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

merhaba;

canımcım ne güzel görünüyor seftali reçelin

benimde çok sevdiğim bir reçeldir uzun zamandırda yememiştim aklıma mı düşürdün ne :):):)

ellerine sağlık canım sevgiler

ayseyaman dedi ki...

Aysegülüm bir dilim sıcak pide yanında da seftali recelin...hmmm...
sag elimim parmak uclarını birleştirdim dudagıma götürüp öptüm yine..:)
Ellerine saglık canım benim
Sevgilerle

not: bende recel yapmak istiyorum..
2 kilo seftali bize çok gelir acaba tarifinin malzemelerini 1\3 e bölüp yapsam da yine olur degıl mi?

Ayşegül dedi ki...

Esraacımm aklınıza düşsün diye koydum buralara:)) çok sevindim valla ne güzel hadi sen de yap birlikte yiyelim:)
öptüm seniii...

canım Ayşeciimm keşke komşu olsak da artık reçel-pide versem sana.. :)
canım 1 kilo şeftali yeter sanırım size.. şekerini de 750 gr civarında koyarsın. ohh mis gibi olur.. afiyet olsun..
güzel yorumların için teşekkür ederimmm:))
sevgilerr...

Adsız dedi ki...

Hello!

I'm new to this forum.. Hope to have nice time around here...

Peace out, Dennis from [url=http://www.myonlinepayday.com]Online Payday Loans[/url] website!

Related Posts with Thumbnails