10 Ocak 2008 Perşembe

Patatesli Kek


Bu sıralar hasret çekiyorum. İki arkadaşımın da evlenip şehir dışına yerleştiğini yazmıştım daha önce. Şimdi yine çok yakın arkadaşım, tanışalı 2 sene olsa da her günümüzün birlikte geçtiği, kardeş gibi olduğumuz, aynı zamanda benim küçük annem olan (:) Sevhancım da gitti :( daha güzel bir işe geçti ama benim için yine üzücü oldu. Sürekli görüşüyor olsak da aynı şehirde yaşıyor gibi, aynı yerde çalışıyor gibi olmuyor. Artık diyorum kimseyi sevmiyceem, bağlanmıycaamm :))) Hepsi gidiyor sonraa!!

Neyse tarife geçelim..
Bu keki profiterolle birlikte Kevgir için hazırlamıştım.. Ama kısmet olmadı.. Acımız hala taze.. O konuyu tekrar açmıyorum, kimseyi üzmek istemiyorum tekrar.

Ben bu keki çok sevdim. Hem çok pratik, patatesin haşlanmasına da gerek kalmıyor. Önce tereddüt etmiştim patatesler pişer mi diye ama çok güzel pişmişler, hatta közlenmiş gibi olmuşlardı.. Yani kısacası çok güzel oluyor.. Mutlaka deneyin.


Malzemeler :
  • 3 yumurta
  • 3 patates
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz , karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı:

  1. Patatesleri küp küp doğrayın. Maydanoz ve dereotunu robottan geçirip, patateslere ilave edin. Üzerlerine tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyip karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Yağ, yoğurt, un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
  3. İki harcı da karıştırıp, yağlanmış kek kalıbına veya borcama döküp fırına verin. Üzeri kızarınca fırından alıp afiyetle yiyin.

Herkese mutlu günler...

11 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

nefis görünüyor.ellerinize saglık
sevgiler

Adsız dedi ki...

valla kek super otesi gorunuyor tam da kahvalti masalarina yakisacak bir tad
ellerine saglik canim

www.yenitadlar.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Çok kolay ve güzel bir tarif.Çocuklar için de iyi bir alternatif.Ellerine sağlık.Mutlaka deneyeceğim.

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor
ellerine sağlık
sevgiler

elma şekeri dedi ki...

Ellerine saglik nefis görünüyor..

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim cok severim bende :D

Melek* dedi ki...

ay ben bu kadar güzel yapamamıştım büyük tepsiye koyduğumdan heralde seninki çok hoş gözüküyor ellerine sağlık

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

canım kekin çok güzel kabarmış ..maşallah..benimde kevgir çin hazırladığım 2 tarif var bir türlü yayınlayamadımda öle kenarda duruyor:(kısmet işte..
ellerine sağlık cnm..
bence arkadaşsız olmaz.. ben yanlız kalamıyorum hem onlarla görüş hemde yine arkadaş edin hayatım..umarım yeni tanıdıkların bir daha uzaklara gitmez..bak bizlerde varız:)öptüm
sevgilerimle

yildiz dedi ki...

Ben de arkadaslarimdan ayrilinca cok kötü olurum.Ve hayatim boyunca da sevdiklerimden hep ayri kaldim.Umarim bundan böyle olmaz.
Patatesli kek tarifini ben de kullaniyorum,gercekten de hem lezzetli hem de pratik oluyor,ellerine saglik canim.Kendine iyi bak,sevgiler...

Adsız dedi ki...

canım buna öyle ayrılık demeeee! biz hep beraberiz bir tek pencereden görüşemiyoruuuuz:::))))) canım seni çoook seviyorum. geç buluştuk ama hiç ayrılmamayı dilerim. yoksa böyle ayrılıklar önemli değil.

Adsız dedi ki...

canim brnim tarifi denedim cok güzel oldu :) ellerine saglik senin de . bu arada tugbanin tavsiyesi üzerine yerken sarinsakli yogurtlu sos yapip dökmekti denedik güzel oldu . tavsiye ederim denemeni .. sultan

Related Posts with Thumbnails