14 Şubat 2008 Perşembe

Aşkın Pastası



Sevgililer gününüz kutlu olsuunnn!! Umarım hepiniz bugünü sevdiklerinizle birlikte geçirsiniz.. Sadece sevgili, eş değil, aileniz, arkadaşlarınız ve çocuğunuzla.. Kısacası; kalbinize huzur veren, sabah uyandığınızda hayatınızda olduğu için şükrettiğiniz, her gece uyumadan önce hep hayatınızda olması için dua ettiğiniz, sarıldığınızda size güven veren, yanında güldüğünüz, ağladığınız, koşa koşa görmeye gittiğiniz, her özel anınızda aramak istediğiniz, uzakta olduğunda eksik kaldığınız ... kim varsa hepsi sizinle olur umarım... Ve yine umarım ki, her ne kadar bugünün yapay dünyanın aldatmacası olduğunu zaman zaman düşünsek de, hiç değilse bugün o sevdiklerinize onların sizin için değerli olduğunu hissettirin ve sevdiğinizi söyleyin.. Hele ki böyle güzel bir ortamda, Ankara tüm şartları size sunmuşsa.. :) Dışarıda romantik bir kar yağıyor, yine her yer kalpler ve çikolatalarla dolu.. Ben de güzel bir pasta yapmışım ki özel kişiye :) E daha nolsun :) Bugünü güzel geçirirsiniz umarım.. Belki de bugün bazılarının hayatında güzel dönüm noktaları olur.... Belli mi olur :)

Pasta aslında tam da istediğim gibi olmadı. Daha farklı şeyler düşünmüştüm ama öyle yoğun bir hafta geçirdim ki.. Ancak dün yapabildim pastayı.. Görünüş belki fazla istediğim gibi olmadı ama tadı çok güzeldi..
Bu ay ki etkinlik bu aya özel.. Sevgili Minik Kuşun hazırladığı "Aşık Eden Tarifler" konusuyla fırtına gibi eseceğe benziyor :)) Ben de pastamı etkinliğe yolluyorum.. Minik kuş böyle güzel bir konu seçtiğin için teşekkürler ve kolay gelsin...

Pastanın yapımında sevgili Burcu'nun tariflerinden faydalandım...

Malzemeler:

Pandispanya için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı margarin
Üzeri için:

  • 1 paket pasta kreması
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr lık)
  • Damla çikolata
  • Ceviz

Yapılışı:

  1. Şeker ve yumurtayı çırpın. Kakao ve kabartma tozu katılmış unu ekleyip karıştırıp yağlanmış kek kalıbına (ben kalp kalıp kullandımi, 18 cm lik kalıplara denk geliyor) döküp fırına verin. Fırından çıkınca pandispanyamızı ortadan ikiye bölün.
  2. İç kreması için malzemeleri karıştırıp ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelince altını söndürüp margarini ekleyip karıştırarak soğutun.
  3. Süt ve pasta kremasını mikserle çırpın ve 15 dk dolaba dinlenmeye kaldırın.
  4. Kekin ilk katını yağlı kağıt üzerine koyup 1-2 kaşık sütle ıslatın ve hazırladığımız kremayı sürün. Üzerine damla çikolata ve ceviz serpin.
  5. Kekin ikinci katını üzerine kapatın ve pasta kremasıyla her yerini kaplayın. Pastanın kenarlarını sıkma torbasıyla şekillendirip damla çikolata ile süsleyin.
  6. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, 1 kaşık sütle karıştırın. Hazırladığımız çikolata sosuyla pastanın üzerine şekiller yapın. Ben sosu üzerine döküp kaşığın ucuyla karıştırırak mermer şekli verdim.
  7. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın.

Afiyet olsun..

9 yorum:

NiNo dedi ki...

canim ellerine saglik cok SIK BIR PASTA OLMUS

Delfina ; dedi ki...

kremalı pasta enfes görünüyor ayşegülcüm,ellerine sağlık...senin de kutlu olsun,hep beraber sevelim sevilelim di mi :)

Adsız dedi ki...

börülcem, ayşegülüm ben epeydir gelmemişim sana....
sayfana bakınca protiferolü de kaçırmışım, neyse canım.her iki tarifinde çok güzel, ve harika fotoğraflanmış...sevgilerimle..
asotu.blogcu.com

Feyza Fidan dedi ki...

Canım Ayşegülüm,
Pastan enfess olmuş, sevgililer gününüde kutluyorum canımcım..
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Pasta çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
Yazınız bana mutluluğunuzu anlatıyor gibi geldi. Çok memnun oldum.Sevdikleriniz hep yanınızda, Mutluluğunuz daim olsun. Sevgiler.
guldenelkan.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Harika bir aşk pastası olmuş ellerine sağlık sevgiler mutlu sevgililer günüü

Adsız dedi ki...

Cok sahane bir pasta olmus,ellerine saglik.Sevgililer günün kutlu olsun.

Adsız dedi ki...

canim benim tek kelimeyle süperrrrr .. bu aralar sınav yüzünden bakamamistim sayfana yine cok güzel tarifler eklemissin

Adsız dedi ki...

Ayşegülüm, bu pasta bizim pastamız dimi :))))))

www.misssgibi.com

Related Posts with Thumbnails