6 Haziran 2007 Çarşamba

Kısır

Yarın geliyorum demiştim ama 1 hafta oldu farkındayım :( Bu sıralar etrafım düğün kaynadığı ve bu durum Temmuz'un ilk haftasına kadar süreceği için ve aynı zamanda bendeki genel tembellik halinde bir azalma olmadığından ben yine her zamanki gibi affınıza sığınıyor ve beni unutmamanızı diliyorum:)
Kısır eminim ki çoğumuzun çok sevdiği ve genelde çoğu çay davetinde yaptığımız bir salata türü.. Ama bana verseler üç öğün ana yemek olarak tüketirim:) Herkesin bir kısır yapışı vardır diyor ve kendi naçizane tarifimi vermek istiyorum... Ölçüleri göz kararı koyduğum için tam miktar belirtemiyorum,siz damak tadınıza göre ekler ya da çıkarırsınız.


Malzemeler:
*Yarım kilo ince bulgur (esmer bulgur tercih edilebilir)
*Sıcak su ( ör:2 bardak bulgura 1 bardak sıcak su)
*5-6 dal taze soğan
*Yarım demet maydonoz
*2 orta boy domates
*1 dolu yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Limon suyu
*İsteğe göre nar ekşisi
*Tuz, karabiber, nane, kırmızı pul biber, isot

Yapılışı: Geniş bir kaba bulguru koyun ve üzerine sıcak su ekleyip suyun heryere ulaşmasını sağlayıp hemen ağzını kapatın. O arada sebzeleri minik minik doğrayın. Bir tavaya zeytinyağı ve salçayı koyup ısıtın ve salçanın yağla özleşmesini sağlayın. Bulgurumuz şiştiyse ezmeden karıştırın ve tane tane olunca salçalı yağı, limonu ve baharatları ekleyin.(Biber salçası tuzlu olacağından tuzu en son ekleyin.) Soğan, domates ve maydonozu da ekleyip karıştırın. Ve afiyetle yiyin..

Unutmadan:İsterseniz kuru soğan ve sarımsak da ekleyebilirsiniz ayrı bir tat katıyor.(Kuru soğanı salça ve yağ ısınırken eklerseniz daha iyi olur.) fakat herkes o şekilde sevmeyebileceği için ben eklemedim.

3 yorum:

sadiye dedi ki...

ellerine sağlık inan şu an burda olsa onu marula bir güzel döşer sonra sarar ve bi güzel yerdim. Köpüklü bir ayran da ikram ederdin artık.
Ellerine sağlık

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

ne güzel görünüyor...yaz yaklaştıya sebzeler artınca canımda otamatikmen kısır istiyor....ellerinize sağlık...sayfanızı yeni inceledim...

Adsız dedi ki...

yaptım çok güzel marula koydum nar ekşisi dökdüm ayranla yedi bek güzel oluyo ya

Related Posts with Thumbnails