9 Kasım 2007 Cuma

Ev Kurabiyesi

Yine geldik haftanın en güzel gününe.. Cuma gününün durgunluğu ve haftasonunun gelişinin rahatlığı var etrafta. Dışarıya da yağmak üzere olan yağmurun karanlığı çöktü. Sonuç olarak güzel bir gün.. Yine kahve içip camdan bakmalık bir gün.. :) Eskiden bu havalarda ders çalışmayı çok severdim. Bazen istiyorum yine ders çalışmak, yabancı dilimi ilerleteyim diyorum ama eskisi gibi olmuyor. O zamanlar düşünecek bu kadar çok şeyimiz yokmuş hemen anlıyorduk dersleri. Ama şimdi öyle mi hayat zor, kafamız dolu :) Az önce arkadaşlarla konuştuk bu konuyu sadece ben değilmişim, bahane bulmuyorum yani :)) Ama ne güzel olurdu şimdi eski günlerde olsak, masa başında ders çalışırken bize şu kurabiyelerden ve kahve getiren olsa.. Şimdi de var o kahve ve kurabiye ama ,artık kurabiyeleri de kahveyi de kendimiz yapıyoruz :)) Ahh ahh ne güzeldi çocuk olmak.. İşte ne yazacaktım ne yazıyordum ve nerelere geldim :))


En iyisi ben asıl konuya geçeyim.Bu güzel kurabiyelerin tarifini iş yerinden Döndü ablamdan aldım. Alır almaz yaptım ve harika kurabiyelerim oldu.. Adını koyamadık kurabiyelerin kararsız kaldık:) Evde her zaman olacak malzemelerden yapıldığı ve yapımı çok kolay olduğu için ben ev kurabiyesi dedim. Tabi 1 hafta bayatlamadan kalabildiğini de unutmayalım. Gerçekten çok lezzetli.. Döndü ablama burdan teşekkür ediyorum :)

Malzemeler:

  • 1 adet yumuşamış margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay Bardağı sıvı yağ
  • 1 paket pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğince un

Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde yuvarlayıp aralıklı olarak fırın tepsisine dizin. Kurabiyeler pişip çıktıktan sonra isteğe göre üzerine pudra şekeri serperek afiyetle yiyin..

Unutmadan: Bu tariften 2 tepsi kurabiye çıkıyor. Metal kutularda uzun süre saklayabilirsiniz.

Herkese mutlu hafta sonları...

5 yorum:

MUTFAKISTAN dedi ki...

kurabıyeler cok guzel gorunuyor afıyet olsun canım

Adsız dedi ki...

borulcemmm,

nefis olmuş kurabiyeler. Ellerine sağlık.

Aynı şeyi düşünüyoruz biliyormusun. çocukken, gençken ders çalışmaktan nefret eden ben masaya oturayım yakın zamanda sınavım olsun hazırlanayım istiyorum. Delimiyim neyim. :) SInavım olsa onada çalışmam biliyorum kendimi :)

Unknown dedi ki...

Merhaba sitenizi ilk ziyaretim...Kurabiyeler nefis görünüyor ellerinize sağlık..Aynı tarifi iç malzemesi kullanarak deneyebilirmiyiz, sizce nasıl olur mesela çikolata fındık yada ne biliyim güzel bir elmalı harç yakışırmı...Sevgiler...

Ayşegül dedi ki...

Filiz ablacım teşekkürler..

Misscim aynen.. az önce çalışmaya niyetlendim ama canım istemedi dışarda güneş var ondan mı :)))

Zerrin hoşgeldin..teşekkür ederim canım güzel yorumun için..bu tarifi deneyebilirsin tabi o şekilde de .. ama sitede zaten elmalı kurabiye tarifi var bence onun hamuru daha yakışıyor elmalı içe.. onu denemeni öneririm.. sevgiler..

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

uzun zamandır böyle bir kurabiye tarifi arıyordum. çok sevindim bulduğuma :)

Related Posts with Thumbnails