Bu güzel kebaba gelelim şimdi... Canım ablam tekrar işe başlamadan önce yapmıştı yaz sonu.. Ancak bugün yayınlama fırsatı oldu.
Unutmadan :Patlıcanlar hormonlu değildir :)
Malzemeler:
- Yarım kilo dana eti (kuşbaşı)
- 5 adet orta boy patlıcan
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 6 diş sarımsak
- 2 adet çarliston biber
- 2 çorba kaşığı salça
- 4 su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı tereyağ ya da margarin (sos için)
- Etleri ve 2 bardak sıcak suyu bir tencereye alın ve köpüğü çıkana kadar kaynamaya bırakın. Köpüğünü tamamen bıraktıktan sonra süzgeçten geçirerek soğuk suyla eti yıkayın ve süzün.
- Margarini tencereye alın, soğan ve sarımsakları küp küp doğrayıp pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyip biraz daha kavurun ve etleri de ilave edin . 1 dakika daha kavurup 2 bardak sıcak suyu da ekleyip tencerenin ağzını kapatın ve yarım saat kaynamaya bırakın.
- Patlıcanları alacalı soyup, parmak şeklinde doğrayarak 6-8 parçaya bölün. Altın sarısı olana kadar kızartın. Peçete üzerine alarak yağını çekmesini sağlayın.
- Kaynamakta olan etlere tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip 1 dk daha kaynatın.
- Etlerin suyunu süzerek fırın tepsisine alın ve üzerine kızarmı patlıcanları dizin. Onların da üzerine dilinlenmiş biber ve domatesleri düzgünce dizin ve tencerede kalan sosu da üzerine döküp ısınmış fırına verin.
11 yorum:
Canımmmm Börülcem, nefis olmuş patlıcanlı kebap. Yazdım İstanbulda kebap yenecek :)))
sizlere afiyet olsun bitanem.
öpüyorum
sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com
ne kadar lezzetli görünüyor sabah sabah canım çekti valla :)
KadıncaBlog
mmmm çok güzell görünüyor ellernie sağlıkkk
Sevgili Börülce,
Patlıcan kebabının hem pişmemiş haline hem pişmiş haline vuruldum..Patlıcan zaten süper bir sebze naçizane..
Elleriniz dert görmesin...
canim ellerine saglik cok severim bende nefis olmus
super olmus canim deminde bir yorum yazdim kayboldu noldu anlamadim cok severim bende elelrine saglik canimcim
patlıcan bu dünyaya gelmiş en leziz sebzelerden ben her halini seviyorum abartılır bizim evde bazen haftada birkaç kilo gider yazın:)
ellerine sağlık çok güzel görünüyor yanına birde pilav oh çok güzel:)
canım valla ben biraz hantalım...beni bıraktığın yere bir yıl sonra uğra ben yine orda olurum....
hiç sevmem gezmeyi....evde otursam hiç çıkmasam.....
pazar gezmeyi severim..ama keşke pazar bana gelse......
onun için çalışam bana göre daha iyi...dışarı çıkma mecburiyeti var nasılsa....mecbur kalsamda bende çıksam...
ayşegülcüm,mail adresin nedir? teknik birşey soracağım da..
cok guzel olmus goruntusu harika tadida oyledir eminim ellerine saglik sevgiler
ne güzel kızarmış öyle kıpkırmızı. Eminim herkesin farklı farklı yaptığı bir patlıcan kebabı vardır. SEninkinin tadını bilemiyorum ama inan bana görünüş itibariyle süper olmuş. Ellerine sağlık.
Hoş tadıda lezizdir ya neyse :)
Yorum Gönder