8 Nisan 2008 Salı

Menekşem Açtı!


Bugün bir tarifle değil geçen gün bahsettiğim menekşelerimin fotoğrafıyla geldim.. Siteme bahar gelsin, bannerımdaki çiçeklerime kardeş olsun istedim :)) Bu gördüğünüz açmış coşmuş ve açmak için hala tomurcuk üreten menekşem, kış aylarında kağıt saksının içinde, Oxxo mağazasının müşterilerine hediye ettiği iki küçük yapraktı. Eve getirdim bir sevinçle ama iki gün sonra solup gideceğinden emindim. Babam küçük bir saksıya dikti ve düzenli olarak suyunu verdi tabağından.. (bu arada ben olsam direk toprağına verirdim suyunu :)) Vermiş daha doğrusu :)) Benim haberim yok tabi çiçek benim çiçeğim diye geziniyorum ama ortalıkta :))


Sonuç olarak bizimki yapraklarını büyüttü, pıtır pıtır tomurcuklanmaya başladı:) Sonra bir sabah baktık ki iki tane açmış ve sonraki haftada sonuç işte fotoğraflarda görüyorsunuz.. Ee işte babam baktı büyüttü ama çiçek benim çiçeğim bananee :)) Ve bir çiçek bu kadar anlatılır mı? Anlatılır çünkü tıpkı pasta yapmak, mayalanmış hamurun kabarışını izlerken mutlu olmak gibi çiçeğin büyüdüğünü görmek de öyle bir mutlulukmuş .. Karar verdim, ileride çoğumuzun hayal kurduğu gibi ben de cafemi açarsam yanında da bir çiçek bahçesi kuracağım sanırım :)) Bu arada ben bir çiçeğin açışıyla bu kadar mutlu olduysam , bahçesinde büyüyen,
meyve veren ağaçlarını, açan çiçeklerini , köye yetecek kadar domates ve diğer sebzeleri yetiştiren Zerrin'i kıskanıyor muyum? Hiiiiçççç kıskanmıyorummmmm !!!!!! Kıskanmamaya da devam edicem :)) Allah herkese versin ne diyeyim :))
İşte böyle , bahar depresyonunda ve yorgunluğunda olduğum (nerdeyse çevremdeki herkes aynı şekilde) bu günlerde mutlu olduğum ve sizinle paylaşmak istediğim, küçük bir ayrıntıydı bu.. Darısı daha büyük mutluluklara inşallaaahh !!

Hikayeden çıkarılaracak sonuç :)) : Kimbilir menekşe gibi sabreder tutunursak hayallerimize bir gün gerçekleşir tüm dileklerimiz... Önemli olan suyu zamanında ve doğru yerden vermek :)))

7 yorum:

sadiye dedi ki...

Selamlar
Menekşen gerçekten çok güzel. Bence bu güne menekşe tarifiyle başlamak bir başka güzel. :)
Resimlemende iyi olmuş, solarsa anısı kalır. :( solmazsınnnnnn

Feyza Fidan dedi ki...

Canımmmmm Ayşegülümmm, nasıl güzel açmış öyle menekşen, valla içim açıldı sayende..Benim evdede var ama sadece yaprak şeklinde, inşallah onlarda açarda bende sevinirim senin gibi..Babanın ve tabiiki çiçek sahibi oalrak senin ellerine sağlık...
Kocaman öpüyorum seni...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili Ayşegül, ne kadar güzel bir fotoğraf çekmişsin.. Menekşene de bayıldım, nazar değmesin, müthiş bir renk.. Babacığının da ellerine sağlık.. Menekşeye nasıl su verilmesi gerektiğini de öğrenmiş oldum :)

yildiz dedi ki...

Ayyyy,benim de menekselerim var.Bu yil saksilarinda cifter kök oldular,onlari ayiracagim.Yani yavruladi benim menekselerim.Büyüyen yapraklarin,acan ciceklerin nedenli kiymetli oldugunu bilirim..
Onunla hergün konus ve yapraklarini oksa,bak göreceksin cok daha canli olacak...
Sevgiyle ve dostca kal canim...

sadiye dedi ki...

günaydın menekşe güzeli :)

sadiye dedi ki...

selamlar sana :)

Ferah Gülşen dedi ki...

harika, rengi süperrr, nazar değmesin canım.

Related Posts with Thumbnails