5 Şubat 2007 Pazartesi

Fırında Kabak Tatlısı

Kabak tatlısını biz fırında yaparız.. Bugüne kadar tencerede pişmiş kabak tatlısını ilk defa işyerinde yedim ve tencerede piştiğine çok şaşırdım:)) Çünkü annem hep fırında yapardı.. Ve kesinlikle fırında pişmişi tencereye göre çok daha güzel..
Fırında pişirmeyeniniz varsa denemenizi öneririm..



Malzemeler:
1 kg balkabağı
2 su bardağı şeker
1 su bardağına yakın su

Yapılışı: Kabakları 1 parmak kalınlığında (biraz daha kalın olabilir) uzunlamasına doğrayın.Genişliği isteğe bağlı fakat çok kalın olmaması gerek.Kabakalrı fırın tepsisine dizidikten sonra şekeri üzerine gezdirin.Eğer kabak miktarı çok olup kabaklar üstüste gelirse şekeri katlar arasına da serpiştirin. Suyu şekerlerin üzerinde gezdirin ve fırına verin.Eğer geceden şekere yatırırsanız kabakları, hiç su koymayınız. Çünkü kabaklar sulanacak şekerler eriycektir. Kabakların üzeri kızarıp ,şerbet bal kıvamına yaklaşınca, kabakları çatalla kontrol edip fırından çıkarın.Üzerini cevizle süsleyin, isterseniz dondurma,krem şanti ya da kaymakla ikram edebilirsiniz.Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails