Malzemeler:
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
İçi için: Peynir,maydanoz
Yapılışı: Bir yufkayı tezgaha serin, üzerine zeytinyağı ve su karışımı sürün.Yufkayı ikiye katlayıp 8 adet üçgen elde edecek şekilde kesin. Üçgenlerin geniş kenarına peynirli harçtan koyup sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarın.Börekleri 2 su bardağı su koyduğunuz tabakta birkaç dakika bekletip çıkarın sularını sıkarak tepsiye dizin. İsterseniz yumurta sarısı sürün ve susam serperek sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
İçi için: Peynir,maydanoz
Yapılışı: Bir yufkayı tezgaha serin, üzerine zeytinyağı ve su karışımı sürün.Yufkayı ikiye katlayıp 8 adet üçgen elde edecek şekilde kesin. Üçgenlerin geniş kenarına peynirli harçtan koyup sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarın.Börekleri 2 su bardağı su koyduğunuz tabakta birkaç dakika bekletip çıkarın sularını sıkarak tepsiye dizin. İsterseniz yumurta sarısı sürün ve susam serperek sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder