Havanın insan üzerindeki etkileri konulu yazıdan sonra yemek tarifine geçeyim artık:))
Eti yemek içinde sevmem ama yanında pilav, sebze garnitürü ve patates püresi gibi ilavelerle ikram olursa hayır demem... Bu tarif de hem sade, hem kolay hepimizin yaptığı bir et yemeği.. Patates püresi ise herşeyle yiyeceğim vazgeçemediğim bir tattır... Afiyet olsun...

Malzemeler:
*400 gr tavalık sinirsiz et (dana sırt)
*3-4 adet domates
*5-6 adet sivri biber
*Sıvıyağ
Yapılışı:Etleri incelterek 2 parmak kalınlığında uzunlamasına doğrayın. Teflon tavaya az miktarda tavanın ortasında kalacak kadar sıvıyağ koyun ve ısınınca etleri ilave ederek kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra tuzu ilave ederek ağzı kapalı şekilde pişirin.Diğer taraftan yine biberlerin saplarını keserek 2 yada 3 e bölüpaz 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz tavaya ilave edin.Domatesleri de söğüş ya da yuvarlak doğrayıp biberler biraz öldükten sonra ekleyin ve tuz serpin.Etler ve sebzeler pişince domates biberi etlere ekleyip 2-3 dakika çevirdikten sonra ocağın altını söndürün..
PATATES PÜRESİ
Malzemeler:
*6-7 adet patates
*1-1,5 su bardağı süt
*Yarım paket margarin
*Tuz,karabiber
Yapılışı:Patatesleri soyup bir kaç parçaya böldükten sonra iyice yumuşayana kadar haşlayın.Daha sonra patatesleri rendeleyin ya da patates ezme aparatıyla ezin. Teflon tencerede margarini eritip patatesi ekleyip ezene kadar karıştırın.Sütü, tuz ve karabiberi ekledikten sonra sütü emene kadar karıştırarak kadar pişirin..Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder