Olsun ben eklerim yine bıktıramazsınız beni.. :) Canım Ayşegül ablamın tarifi bu, o kadardır aklımda ancak kısmet oldu yapmak... Yarım saatimi aldı cumartesi akşamı için yemek oldu...Çeyizinizdeki tülbentleri tekrar çıkaracak bir tarif:)) Bildiğimiz mantı tadı biraz da sosyete mantısı gibi...Ama çok pratik ve çook lezzetli....Hiç bir yerde yok..En azından ben görmedim:)))
Malzemeler:
3 adet yufka
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber,kırmızı biber
3 adet yufka
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber,kırmızı biber
Yapılşı: Soğanı yağda kavurun, pembeleşince kıyma ve baharatları ekleyin,kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. yufkaları üst üste koyun. Kavrulan kıymayı üzerine dağıtın ve yufkaları kenarını da kapatacak şekilde rulo yapın. Rulomuzu aşağıdaki şekildeki gibi temiz,renk vermeyecek bir tülbentin üzerine yerleştirerek ok yönünde tülbente sarın.Yine kenarlarını da kıvırın yufkamız dağılmasın. Biraz derin bir tencereye kaynar suyun içine daire ya da oval sığacak şekilde yerleştirin. 20 dk kaynatın,daha fazla olmasın çünkü yufka tülbente yapışabilir. Ocaktan alınca tencerenin suyunu boşaltın ve rulomuzu servis kabına alın. Tülbenti orta ucundan tutarak tek hamlede çıkarın. Sağa sola kıvrıla kıvrıla çıkacaktır kolaylıkla..Ben yapamıycam sanmıştım ama çok kolay oldu çıkması. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın..Afiyet olsun...
1 yorum:
eelrinize sağlık.bu güzel oluyor,bende denedim geçenlerde
Yorum Gönder