20 Şubat 2007 Salı

Tülbent Mantısı

Bu bir kaç günlük ihmalkarlığımı sabah sona erdirecektim... Yazdım yazdım bi güzel, tarifimi ekleyecektim ki bu sefer blogcu değil ben yaktım kendimi:)) O da niye, yemek yeme sevdasından:)) Bir kaç cümlem kalmıştı ki arkadaşım çağırdı evden getirdiği tatlıdan yemem için.. E vakit kaybetmemek lazım dimi,az sonra tamamlar eklerim tarifi kaçıyo mu?? Ama tatlı kaçıyo bitme ihtimali var.. O arada sen worde de kaydetme o bile vakit kaybı ne de olsa... Koş sen tatlını ye... Geldiğinde tabi ne bulursun kapanmış bir sayfa... Neden? Bilgisayarımda çalışan veritabanı programının geleceği açısından kitlenir kapanır tabi benim gül gibi sayfam.. Komplo kesin komplo... Yaptığım mantıyı işyerine getirmediğim için yapıldı bu bana...:)) "Biz yiyemedik kimse yiyemeyecek mantığı" :)) Mantı, mantık ne güzel oldu:))
Olsun ben eklerim yine bıktıramazsınız beni.. :) Canım Ayşegül ablamın tarifi bu, o kadardır aklımda ancak kısmet oldu yapmak... Yarım saatimi aldı cumartesi akşamı için yemek oldu...Çeyizinizdeki tülbentleri tekrar çıkaracak bir tarif:)) Bildiğimiz mantı tadı biraz da sosyete mantısı gibi...Ama çok pratik ve çook lezzetli....Hiç bir yerde yok..En azından ben görmedim:)))


Malzemeler:
3 adet yufka
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber,kırmızı biber

Yapılşı: Soğanı yağda kavurun, pembeleşince kıyma ve baharatları ekleyin,kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. yufkaları üst üste koyun. Kavrulan kıymayı üzerine dağıtın ve yufkaları kenarını da kapatacak şekilde rulo yapın. Rulomuzu aşağıdaki şekildeki gibi temiz,renk vermeyecek bir tülbentin üzerine yerleştirerek ok yönünde tülbente sarın.Yine kenarlarını da kıvırın yufkamız dağılmasın. Biraz derin bir tencereye kaynar suyun içine daire ya da oval sığacak şekilde yerleştirin. 20 dk kaynatın,daha fazla olmasın çünkü yufka tülbente yapışabilir. Ocaktan alınca tencerenin suyunu boşaltın ve rulomuzu servis kabına alın. Tülbenti orta ucundan tutarak tek hamlede çıkarın. Sağa sola kıvrıla kıvrıla çıkacaktır kolaylıkla..Ben yapamıycam sanmıştım ama çok kolay oldu çıkması. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın..Afiyet olsun...

1 yorum:

ayşen tekin dedi ki...

eelrinize sağlık.bu güzel oluyor,bende denedim geçenlerde

Related Posts with Thumbnails