26 Mart 2007 Pazartesi

Yoğurtlu Biber Kurusu

Rejimde olanlar okumasın! Çok ekmek yedirdiğinden ve iştah açtığından dolayı kimseye önermiyorum aslında:)) Ama bizim bayıla bayıla yediğimiz her seferinde de bir daha yapmayacağımızı söylediğimiz bir tat... Kuru biberlerin dolmasını yazmıştım daha önce.. Bu da o kuru biberlerin sivri olanlarını kullandığımız ve en çok tercih edilen yemeği..


Yapımı çok basit.. Kuru sivri biberlerimizi yumuşayana kadar haşlıyoruz.. Daha sonra bir teflon tavada ayçiçek yağıyla 5-10 dk kavuruyoruz..Servis tabağına alıp, üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.. İstersek domatesleri sıvı yağda kavurarak elde ettiğimiz sosu da yoğurdun üzerine ilave debiliriz..Afiyet olsun..
Herkese iyi haftalar....

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails