11 Nisan 2007 Çarşamba

Elmalı Tart

Bu sıralar blog aleminde çeşit çeşit oyunlar sefa sürmekte:) Bu oyunları oynamaya ve soruları cevaplamaya üşenip sürekli kaçan :)) ben tarif vermeyi de unutmuşum uzun süredir..Ama en kısa sürede cevaplıycam soruları Bu sıralar ben yine bi alemlerdeyim.. Biraz sağlık sorunları biraz sıkılgan ruh hali yakaladı beni yine..Kendimi unutturdum sanırım iyice..:(( Ama ben burdayım ve güzel bir tart tarifiyle karşınızdayım.. Geçen akşam, pasta yapmak için heveslenip aldığım sonra da unuttuğum kalpli kek kalıbı işe yarasın diye çayın yanında yemek için acil bir şeyler araştırdım.. Kek araştırmalarından sonra portakal ağacından aldığım tart tarifinde karar kıldım.. Gerçekten hamuru ve tadı çok güzel.. Ve çok pratik..


Malzemeler:

2,5 su bardağı un
150 gr margarin, oda sıcaklığında
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
2 yumurtanın sarısı
İçi için:
3 orta boy elma
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (tarifte fındık kullanılmıştı)
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:
3 elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavaya elmaları ve yarım su bardağı toz şekeri ekleyip pişirin. Pişince yarım su bardağı fındık ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.Unu geniş bir kaba koyun ortasını açıp margarini, toz şekeri, kabartma tozunu ve 2 yumurtanın sarısını ekleyip tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.Hamuru ikiye bölün.Yarısını yağlanmış tart kalıbına ve ya borcama yayın. Hamuru borcamın veya kalıbın duvarlarını kaplayacak şekilde yükseltin.Eelmalı harcı her yere eşit gelecek şekilde yayın.Kalan hamuru isterseniz açıp ince şeritler halinde keserek kafes olacak şekilde yerleştirin. Ya da benim gibi buna üşeniyorsanız kalan hamuru 10 dk buzdolabında bekletip daha sonra tartın üzerine rendeleyin. Bu şekilde de çok hoş bir görüntü çıkacaktır..Isınmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.İsterseniz pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.. Afiyet olsun...

3 yorum:

sadiye dedi ki...

ellerine sağlık paylaşım için teşekkürler.
Elma gerçekten unlu mamüllere yakışır bence. ve sende yakıştırmışsın.
sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba öncelikle paylaşımınız için teşekkürler..kafama bir şey takıldı rendelenecek olan hamuru donduruyomuyuz diğer türlü nasıl rendelenir hamur aklım ermedi.unla şekerle yeni tanışacak olan şahsımı aydınlatırsanız sevinirim...

Ayşegül dedi ki...

Sevgili adsız,
Hamur zaten yumuşak bir hamur olmuyor, buzdolabında beklediği için biraz daha katılaşıyor. Bu yüzden çok rahat rendeleyebilirsiniz.
Kolay gelsin...

Related Posts with Thumbnails