2 Mayıs 2007 Çarşamba

Patatesli Börek

Pazar günü kahvaltılarımızın en çok tercih edilen böreği.. Canım annecim yapardı...Harika olurdu.. Arkadaşlarım geldiğinde hemen bu böreği isterlerdi annemden.. Acıdan ve sıcaklığından yana yana bayılarak yerdik..Şimdi biz de yapıyoruz ama yine de annemin yaptığı gibi olmuyor.. Her zaman öyledir ya anne eli değmesi gerekir..

Malzemeler:
*6 adet yufka
*5-6 adet patates (sanırım:))
*1-1,5 bardak süt
*3 yumurta (2 içine, 1 üstüne)
*1/2 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz,karabiber, pulbiber


Yapılışı: Patatesleri haşlayıp eziyoruz, içine tuz, karabiber ve pulbiberi damak tadımıza göre ilave edip karıştıyoruz. Aynı zamanda ayrı bir kapta 2 yumurta,süt ve sıvı yağı karıştırıyoruz. Yağladığımız tepsimize birinci yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde büzerek seriyoruz. Yumurtalı karışımı her yufkanın arasına sürecek şekilde paylaştırıyoruz. 2 yufka -patates harcı-2 yufka -patates harcı-2 yufka olacak şekilde son yufkaya kadar geliyoruz. Son yufkanın kenarlarını bölüp tepsi büyüklüğünde yufka elde ediyoruz. Kalan parçaları da tepsiye dağıtıyoruz. Kenarda kalan yufkaları içe alıp yuvarlak yufkayı d en üste seriyoruz. En son yufkanın üzerine 1 yumurtayı kırıp her yerine dağıtıp sıcak fırına sürüyoruz.Afiyet olsuuun.....

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails