10 Ocak 2007 Çarşamba

Güveçte Kestane Keyfi

Kış deyince heralde hepimizin aklına ilk gelenlerdendir kestane.. Ama sobaların yerini kalorifer ve doğalgaz alalı bu keyfe hasret kalır olduk..Eskisi gibi kestaneler sobanın üzerinde çıtırdamasa da, kestane keyfini tavada ya da fırında yaparak çıkartmaya çalışıyoruz..

Dün akşam çok sevdiğimiz arkadaşlarımız Filiz ve Vedat'ın evindeydik.. Yine planlamadan aniden yola çıkmanın faydasını gördük. Eğlenceli sohbetlerle,güzel yiyeceklerle,sıcacık bir çayla ve sohbetlerimizin olmazsa olmazı Türk kahvesiyle bitmesini istemediğimiz bi akşam geçirdik. Vedat ısrarla ben yaptım dese de:)) Filiz'in bize güveçte pişirdiği kestaneler gecenin süpriziydi...Tabi gecenin sonunda yere devrilen kestane kabuklarını saymazsak:))

İlk defa güveçte pişen kestane yemiştik,gerçekten çok güzel pişmişti ve çok lezzetliydi.. Arkadaşlar bu güzel akşam için teşekkürler.. Umarım hep böle çok mutlu olursunuz..

Dün akşam yanımızda olamayan arkadaşlarımızla da birlikte en kısa zamanda tekrarlarız umarız bu günü..İşlerimizden ve bitmeyen koşuşturmalardan vakit bulabilirsek tabi:( İnsana yaşadığını hissettiren bu güzel günler eksik olmasın hayatımızda..



Malzemeler:

1 kilo kestane

Güveç tenceresi

Sıcak dostlar

Eğlenceli bir adet sevgili:)

Sıcak çay

Yıkanıp çizilen kestaneler güveçte kısık ateşte,sohbetten kopabildiğiniz zamanlarda ara sıra karıştırılırak pişirilir:) Güzel sohbet ve sıcak çay eşliğinde afiyetle yenir..

Hiçbirinizin dostsuz ve sevgisiz kalmaması dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails