Malzemeler:
Köfte için:
- 500 gr kıyma
- 3 dilim bayat ekmek içi
- 1 kuru soğan
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber, kimyon
- 3-4 patates
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 çay bardağı süt
- Tuz,karabiber
- 1 kaşık salça
- 1 bardak su
1. Püre için patatesleri soyup yıkayın. Bir kaç parçaya bölüp haşlayın. Haşlanan patatesleri ezip, erittiğiniz margarin, süt,tuz ve karabiberle karıştırın.
2. Köfte için soğanı rendeleyip , suyunu sıkın. Ekmek içlerini ıslatıp ufalayın ve kıyma, soğan,yumurta ve baharatını ilave edip yoğurun. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp,elinizle hafif yassılaştırın. Patates püresi sığacak şekilde ortasını çukurlaştırıp yağlanmış fırın tepsisine dizip, fırına verin. (Köftelerin kurumaması için çok pişirmeyin.)
3. Fırından çıkardığımız köftelerin üzerine bir kaç kaşık sosumuzu gezdirip çukur yerlerini sıkma torbası yardımıyla patates püresiyle doldurun. Kalan sosu köftelerin üzerine gezdirip tekrar fırına verin. 10 dk kadar pişirip çıkarın.
Afiyet olsun..
2 yorum:
cok guzel olmus afıyet olsun canım
Kadır gecen hayırlı duaların kabul olsun
Ellerin sağlık. KEsinlikle denenmesi gereken bir yemek bence. BEnde yapıyorum ve büyük bir keyifle yiyorum.
Yorum Gönder