8 Ekim 2007 Pazartesi

Hasanpaşa Köftesi

Bu sıralar tarifler birikti.. Ramazan ayı bereketiyle geldi ve gidiyor.. Bize güzel şeyler bırakır umarım gitmeden.Bu çok sevdiğim köfteyi de iftar sofrası için yapmıştım 2 hafta önce. Hatta Ramazan etkinliğinde bir kaç arkadaşta görmüştüm. Ben de bir an önce yayınlamak istedim ama bugüne kısmetmiş.. Buyrun tarifi..

Malzemeler:
Köfte için:
  • 500 gr kıyma
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 kuru soğan
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon
Patates püresi için:
  • 3-4 patates
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz,karabiber
Sos için:
  • 1 kaşık salça
  • 1 bardak su
Yapılışı:
1. Püre için patatesleri soyup yıkayın. Bir kaç parçaya bölüp haşlayın. Haşlanan patatesleri ezip, erittiğiniz margarin, süt,tuz ve karabiberle karıştırın.
2. Köfte için soğanı rendeleyip , suyunu sıkın. Ekmek içlerini ıslatıp ufalayın ve kıyma, soğan,yumurta ve baharatını ilave edip yoğurun. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp,elinizle hafif yassılaştırın. Patates püresi sığacak şekilde ortasını çukurlaştırıp yağlanmış fırın tepsisine dizip, fırına verin. (Köftelerin kurumaması için çok pişirmeyin.)
3. Fırından çıkardığımız köftelerin üzerine bir kaç kaşık sosumuzu gezdirip çukur yerlerini sıkma torbası yardımıyla patates püresiyle doldurun. Kalan sosu köftelerin üzerine gezdirip tekrar fırına verin. 10 dk kadar pişirip çıkarın.
Afiyet olsun..

2 yorum:

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok guzel olmus afıyet olsun canım
Kadır gecen hayırlı duaların kabul olsun

sadiye dedi ki...

Ellerin sağlık. KEsinlikle denenmesi gereken bir yemek bence. BEnde yapıyorum ve büyük bir keyifle yiyorum.

Related Posts with Thumbnails