26 Ocak 2007 Cuma

Sandviç Poğaça


Yoğun bir günden nefes almak için koştum buralara.. Yine çabucak geçecek bir hafta sonu olacağını düşündüğüm için tarifim daha da gecikmesin istedim ve işte size süper bir poğaça… Hafta sonu gelecek misafirleriniz için ideal..Benim ikinci mayalı hamur denemem olmasına rağmen(hala ilkini hatırlamıyorum amaJ) çok güzel kabardı.. O yüzden iç harcını çok koymanızı öneririm.. Hepinize güzel haftasonları!!! Bol bol gezin,dinlenin ve eğlenin.. Bir de güzel tarifler deneyinJ

Ben bol bol uyumayı düşünüyorum çünkü bu satırları yazarken bile uyuyorum...:))

Malzemeler:

  • 1 bardak süt(ılık)
  • 1 bardak yağ
  • 1 bardak su(ılık)
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yumurta
  • 1-2 kaşık yoğurt
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Alabildiğince un

İçi İçin: Peynir, maydanoz

Yapılışı: Mayayı ılık suya ıslatın.Maya eridikten sonra biraz un ilave edin.Maya direk una karışsın..Daha sonra diğer malzemeleri ve alabildiği kadar unu ekleyin ve yoğurun.15-20 dk üstünü bir bezle örtüp bekletin..Aslında beklerken değil de tepsiye dizdikten ve fırına koyduktan sonra daha çok kabarıyor..Ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizle hafifçe basarak açıp malzemeyi koyun bastırmadan kapayın.Böylelikle fırında pişerken ağzı hafifçe açılacak ve sandviç görünümü kazanacaktır. Yumurta sarısı sürüp, susam ya da çörekotu serpip fırına verin.. Afiyet olsun…

NOOOTT:Eklemeyi unuttuğum bir ayrıntı var..Bu tariften oldukça çok poğaça çıkıyor, iki tepsi kadar..İsterseniz tarifi ikiye bölün.Ya da yemeden önce ısıtmak üzere saklayabailirsiniz de..Bizde 1 haftada bitti ve tazeydi hala :))


1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba hayırlı olsuubb

Related Posts with Thumbnails