17 Ocak 2007 Çarşamba

Tahinli Rulo


Hafta sonu yaptığım tarifleri eklemeden dün akşam yaptığım bu tahinli rulo tarifini vermek istedim hemen.. Çünkü çok kolay ve çok lezzetli.. İşyerinde çok sevdiğim ablalarımlarından biri olan ve bana güzel lezzetler getiren Filiz ablamın bi tarifi bu..Daha sırada bekleyen o kadar güzel tarifleri var ki bana getirdiği sabırsızlanıyorum hepsini yapmak için..

Pazar günü kahvaltıya yaptığım börekten 1 tane yufka kalmıştı.. Bir tanecik yufkanın ne işe yaracağını bilememiştim ama yine de dursun bakalım deyip buzdolabına koymuştum..İyi ki öle yapmışım..Dün iş çıkışına yakın aldığım tarifi akşam çay demlenene kadar yaptım ve babamla yedik afiyetle..Canım babacım,o kadar hoşuna gidiyor ki ben eve gelip mutfakta bişeylerle uğraşırken bana yardım etmesi.. Bütün gün bizim gelmemizi bekliyor ,siparişlerimizi alıyor:) ve ben yemekleri yaparken yardım edebileceği ne varsa hepsini yapıyor..Tepsi yağlamak,poaçaların yumurta sarısını sürmek gibi..:)) Eskiden annemle yaparlardı bu işleri şimdi bizimle..Yani bu lezzetlerde onun emeği büyük..Canım babacım iyi ki varsın,seni çok seviyorum..

Malzemeler:

· 1 tane yufka

· 1 su bardağına yakın tahin

· 1 çay bardağı toz şeker

· Ceviz içi

Yapılışı:Yufkamızı serin. Tahini yufkanın her yerine sürün. Şekeri de eşit olcak şekilde her yerine serpin. Cevizleri de üzerine attık mı yufkayı rulo yapıp üzerine de az miktarda tahin sürüp şeker serpitirin. Sonra yan yan kesip,tepsiye dizip,fırına verin.üzeri az kızarınca çıkarın.(çok kızarmasını beklemeyin kuruyabilir,hemen pişiyor çünkü).10 parça çıkıyor bir yufkadan. Burada tahin ve şeker miktarını göz kararı yaptım ben ama miktarlar bu şekilde. Siz de damak tadınıza göre ölçüleri değiştirebilirsiniz. Sıcak sıcak üzerini cevizle süsleyerek servis yapın..Afiyet bal şeker olsun...

1 yorum:

sadiye dedi ki...

BEn tahin hastasıyım. TAhin gördüğüm yerde affetmem. Ellerine sağlık.

Related Posts with Thumbnails